Home / Polis Alımları / POMEM MÜLAKAT SORULARI
Pomem Mükakatı
Pomem Mülakat Soru ve Cevapları

POMEM MÜLAKAT SORULARI

POMEM MÜLAKAT SORULARI

Pomem mülakatlarını, son derece zorlu geçen adaylık sürecinde polis adaylarını yazılı ve uygulamalı sınavlardan daha çok emek göstermesine neden olacak bir sınav türü olan mülakat soruları her adaya farklı sorular ile son derece bireysel gerçekleştirilen bir eleme yöntemidir. Bu yazımızda mülakat sırasında adaylara gelmekte olan soruları ve verilmesi istenen cevapları derledik.

Sorular

1)Polis öfkesine nasıl hakim olmalı ?

Cevap:  Yapmış olduğu iş ile birlikte aslında devleti temsil ediyor olduğunu unutmayarak öfkesine hakim olmaya çalışmalıdır.(Kişisel bir cevap verebilirsiniz)

2)Osmanlı neden çöktü?

Cevap:  Osmanlı’nın toprak sisteminin bozulması ile meydana gelen devlet idaresindeki bozulmalar, Yeniçeri ocağının bozulması, pozitif bilimlerin terk edilmesi ile medrese ve eğitim sisteminde meydana gelen bozulmalar . Adliye mekanizmasında meydana gelen bozulmalar. Kapitülasyonlar, Batıyı takip edememe …

3)Birinci Dünya Savaşı’nın çıkma sebebi nedir?

Cevap: Sanayileşmeden sonra meydana gelen ham madde ve Pazar arayışındaki ülkelerin vermiş olduğu yarış

4)Para gerekli midir? Parasız insan gereksiz midir?

Cevap: İnsanların yaşamlarını devam ettirebilmesi için var olması gerek bir olgu olan para, sadece insanların refah düzeylerini artırmak için gereklidir. İnsan yaşamı paha biçilmezdir.

5)Otorite nedir?

Cevap: Herhangi bir konuda bir şeyi herkese inandırma kabul ettirme gücünü kendisinde bulunduran kişi, kurum, güç

6)2003 Eurovizyon birincisi kimdir?

Cevap: Eweryway that ı can şarkısı ile Sertab Erener’dir

7)Dünyadaki en büyük lider kimdir?

Cevap: Mustafa Kemal Atatürk’tür.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu olmakla beraber barış ve insan hakları adına da Batılı devletlerden çok önce yenilikler sağlamıştır.

8)’’Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır’’ sözünü açıklayınız.

Cevap: Eğer sinirli ya da kızgın bir insana onun yaklaşım şekli ile yaklaşırsak olaylar daha da büyüyerek işin içinden çıkılamaz bir hal alabilir fakat sakin bir şekilde yaklaşıp düzgün bir üslupla kızgın olan kişiyi de yatıştırabilmekteyiz( Yorum sorusu)

9)Başarıda takım çalışmasının rolü nedir?

Cevap: Ortak bir amaç uğruna birlikte hareket eden insan topluluğu olan takım. Bu takım ruhu ile bireysel başarıdan çok daha fazla başarı sağlayabilmektedir.(Yorum sorusu)

10)Mesnevi, Fıhı ma fih, Divanı kebir kimin eseridir?

Cevap:Mevlana Cellaleddin Rumi

11)Fransız İhtilalinin sonuçları?

Cevap:  İnsan haklarının kabul edilmesi ile demokratik ve laik anayasal düzene yoğunlaşılmıştır. Eşitlik, hürriyet, adalet ve demokrasi kavramlarını dünyanın pek çok yerinde yayılmaya başladı.Demokratik ve laik temelli yeni devletler kurulmaya başlandı.

12)DAEŞ nedir?

Cevap: IŞID(Irak Şam İslam Devleti)’inin İslam ibaresinin çıkarılması ile değişmiş halidir.

13)İstanbul’daki bazı tarihi yerleri sayınız

Cevap: Sultan Ahmet Camii, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi…

14)Bürokrasi nedir?

Cevap:Bir toplumda tabandan yukarı çıktıkça daralan bir yapı içinde örgütlenmiş olan sistem ve kurallar grubudur. Belirli ilkeleri bulundurmaktadır.

15)Eğitim nedir?

Cevap: Okullar ve kurslar vasıtası ile bireylere hayatlarının her döneminde lazım olması beklenen bilgi ve kabiliyetlere verilen genel isimdir.

16)Beden Dili kavramı nedir?

Cevap:Beden dili, sözel olmayan iletişim şeklidir. Jest,mimik yüz ifadesi, beden duruş şekli ve göz hareketleri bu sözel olmayan iletişim şekline girmektedir.

17)Türkiye’de turizmin ülke ekonomisi üzerindeki etkisi nedir?

Cevap:Turizm sektörü ile ülkemize gelmekte olan turistler ülkemizde bulunmakta olan doğal ve tarihi güzellikleri gezme ya da ziyaret etme amacı ile ülkemize gelmektedirler. Bu sırada ülkenin pek çok yerini gezen turistler pek çok farklı sektörle birlikte hareket ederek ülkemizde bulunmakta olan pek çok hizmet sektörü çalışanına katkı sunmaktadır. Bu durumda ülkenin düşük bir mebla ile yüksek bir kar elde etmesini sağlamaktadır.

18)Enflasyon nedir?

Cevap: Piyasaya fazla kağıt para çıkarılma halidir.Bu durumda paranın satın alma gücü azalır

19) En son hangi kitabı okunuz?

20)’’ Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’’/Atatürk bu sözü açıklayınız

Cevap: (Yorum sorusu)

21)Disiplin nedir?

Cevap: Belirlenen kanunlara ve görevlere uyma durumudur.

22)Türkiye’deki trafik kaza oranın fazla olmasının sebebi nedir?

Cevap: Hız limitini geçmek, alkollü araç kullanmak, araba sürerken uyuya kalmak, dikkatsizlik..

23)Demokrasi nedir?

Cevap:Halkın kendi kendini yönetim şeklidir.

24)Bir terörist insan haklarından bahsedebilir mi?

Cevap: (Yorum sorusu)

25)Uluslararası sivil toplum kuruluşları nelerdir?

Cevap:Avrupa Öğrenciler Formu, Greenpeace, Sınır Tanımayan Doktorlar, Sınır Tanımayan Gazeteciler…


Hakkında Polisevi

Kontrol Et

Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi

Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi

Adana’nın Yüreğir ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Adana POMEM olarak bilinen Kemal Serhadlı Polis …

2 Yorumlar

  1. 4. Sorudaki “İnsan Hayatı Pahabiçilmezdir” kısmı çok yerinde ve güzel bir yanıt olmuş. 24. Soruda çok ilginç “Bir Terörist İnsan Haklarından Bahsedebilir Mi?” tamamen yoruma dayalı herkesin vereceği cevap farklı olabilir ve acaba ne kadar elenme sebebi olan bir soru. Karşındaki insan vatan haini de olsa görevin onu gerekli cezayı alacağı birime aktarmak bence. İnsan haklarına sonuna kadar bağlı kalarak hukukun egemenliğine teslim etmek.

  2. Ey gidi günler, bir polis emeklisi olarak kendi gençliğim geldi aklıma. Biz nasılda heyecan yapardık neler çıkacak sınavda karşımıza diye. Artık devir internet devri POMEM Mülakat Soruları yazdın mı karşına geliyor hatta hangisi bilgi hangisi yoruma açık o bile verilmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir